Standaard - Reisverslag uit Gent, België van Chantal Smits - WaarBenJij.nu Standaard - Reisverslag uit Gent, België van Chantal Smits - WaarBenJij.nu

Standaard

Door: Chantal

Blijf op de hoogte en volg Chantal

23 Februari 2007 | België, Gent

De ervaringen bij het AMP deze week zal ik jullie besparen. Daarbij heb ik jullie al het èèn en ander uit te doeken gedaan. …Toch: opvallend is dat mijn eerste werkdag bijna net zo slecht ging als mijn laatste. Ik bleef dezelfde fouten maken en ondanks het tempo dat ik erin had (als je van een tempo mag spreken) bleef ik mezelf verblijden met de ongelofelijke vaardigheid verkeerd te tellen. Ik moet zeggen dat ze mij ondanks dat serieus namen;
ik begreep niet hoe je espresso uit de machine in de kantine moest halen en vandaag kwam er iemand van achter-de-bureau-banen mij melden hoe het werkt. Weet niet hoe ze aan de betreffende informatie kwam maar voelde mij schuldig dat ik achteraf niet had gemeld dat het uiteindelijk wel was gelukt (je weet niet hoe lang ze met mijn dilemma bezig zijn geweest!) Aldus AMP (zal nu afstand moeten doen van mijn veiligheidsmes en veiligheidsschoenen)…

Ik heb dinsdag een telefoontje gehad van uitzendbureau Randstad met het nieuws dat de boekhandel waar ik mijn CV had opgedrongen overwoog mij tijdelijk in dienst te nemen!
Ik was zojuist (Belgisch woordvolgorde!!) mijn boek aan het lezen in de wasserette en blij verrast dat ik misschien geen streekromans en de seksbladen (waren ook andere bladen en kranten) meer in bakken hoefde te smijten. De volgende dag had ik een screeninggesprek (heb ik niet zo genoemd!) bij Randstad; er werd gevraagd of ik vroeger als meisje een beugel had of ik van drop hou, wat mijn lievelingseten is, of ik wel eens kauwgom onder een stoel heb geplakt etc..je kent het wel…Uiteindelijk vonden ze het jammer dat ik vegetarisch ben maar verder waren ze tevreden met de informatie de ze van mij kregen (weet even niet meer zeker of dit gesprek echt heeft plaats gevonden). Een dag later werd ik gebeld met de mededeling dat ik vanaf volgende week kan starten bij boekhandel Standaard op de Kouter (plein vlakbij de Korenmarkt). Ik ga invallen voor iemand die een operatie moet ondergaan en waarvan niet duidelijk is wanneer hij/zij/het weer zou kunnen werken. Ik werk van maandag tot zaterdag, van 9.30 t/m 18.00 met een uur pauze en de dinsdag vrij. Met tranen in mijn ogen kijk ik terug op de afgelopen drie weken waar ik een soepelere werktijd voor mezelf hanteerde…..maar ach kom…..ik heb verdorie erg veel geluk met zo’n baan!

Het zal de komende tijd puzzelen zijn met werk en een eventuele opleiding. Ik heb mezelf alvast ingeschreven voor de toelatingsproef van de dramaopleiding. Dit zal pas in september zijn maar ik heb die tijd nodig om mij mentaal voor te bereiden want het is geen kattenpis. Ik moet voor die proef verschillende teksten (ook meneer Spear…Schud ze Spear….) uit mijn hoofd leren en zelf een stuk verzinnen. Heftig….ik zat vandaag met mezelf aan tafel en heb even doorgenomen hoe we dat gaan doen. We hebben al wel een paar ideeën!

Ik ga morgenochtend werken bij het GEC en ’s middags Tilly amuseren met onzinpraatjes. Maar wacht eens….horen jullie dat??? …Het .weekend staat voor de deur…..hahahihihi….(als nep-Belg mag ik ze zo flauw tappen als mij goeddunkt! ).

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel fijn weekend!!

Belgische kus (lijkt erg op de Nederlandse variant maar maakt wat minder geluid en is wat vochtiger)

ps heb een nieuw Belgisch nummer waarnaar jullie kunnen bellen zodat het voor jullie kaaskoppen veel geld kost maar voor mij niet; 0476933420

• 23 Februari 2007 - 21:38

Rudie:

he Chantal,

kei goed dat je die tijdelijke baan hebt!Gefeliciteerd

• 23 Februari 2007 - 21:51

Rosita:

Hai Chantal,

ik heb vandaag van Ingeborg gehoord dat je een 'waarbenjenou.nl-site' (niet mijn woorden hoor.. hahaha!) hebt dus ik dacht, laat ik dat eens even gaan bekijken. Bij deze dus! Erg leuk om je verhalen zo te lezen! (Ik ga er ook maar eentje maken als ik naar Spanje ga) Zo te zien gaat het allemaal prima met je.. Heel veel plezier daar!

Liefs, Rosita

• 26 Februari 2007 - 21:01

Linda:

Heej Chantal!
    Was je even uit het oog verloren en nou lekker aan het 'bij-lezen' op je site. Superleuk!! om te lezen en dat baantje in een boekhandel... heel cool, en echt wat voor jou ook! Voorlopig zeker in elk geval.
    En tjonge jonge, zo dichtbij eigenlijk en zo veel 'bijzondere avontuurtjes', cultuurschokjes en schooone plaatjes! Nog iets geproefd van het Belgische carnaval?? Als dat al bestaat... moet hilaaarisch lachen zijn lijkt me...
    Fijn dat het zo lekker met je gaat,
    LIEFS, Linda