Eerste dagen
Door: Chantal
Blijf op de hoogte en volg Chantal
08 Februari 2007 | België, Gent
Ik ben nogal traag wat betreft gebruik maken van moderne middelen. Ik denk dat het misschien toch handig is om een site als deze te openen aangezien ik het moeilijk vind hetzelfde verhaal 20 keer te vertellen. Beetje flauw dat ik dat niet doe maar jullie maken me niks want ik zit in Gent!
De eerste dag (5 februari) kwam ik 's ochtends aan met de kasteelbus (vraag mij niet waarom ze dat zo noemen, hoewel ik natuurlijk wel blauw bloed heb). Het verhuizen verliep goed en snel. Bijna saai. Dus voordat ik het in de gaten had zat ik alleen in een appartement in Gent. Ik ben toen meteen gaan uitpakken en opruimen. Aangezien ik toch bezig was heb ik de woonkamer ook meegenomen in mijn ijver. De ruimte is heel gaaf alleen de frisheid ervan trok ik in twijfel. (En ik ben wat gewend zoals je weet.) Dit kostte mij twee dagen maar dan heb je ook wat.
Eline is mijn huisgenoot en laat maar toe wat ik allemaal sjouw. Ik denk dat ze al snel begreep dat ik eigenwijs ben.(Ik heb het natuurlijk allemaal netjes gevraagd
De tweede dag ben ik al naar de film geweest(ik ga nooit naar de film :-) ) "our daily bread'. Dat was interessant vooral omdat ze daarna een debat hadden geregeld met een man van de boerenbond en een ecologische boer. Toen er vragen mochten worden gesteld wilde ik mijn vinger opsteken na een gebruikelijke rust. Maar net toen ik dit wilde doen zei de vrouw die het debat leidde 'zijn er geen vragen? Zit er geen Hollander in de zaal?" Ik heb toen mijn vraag maar ingeslikt.
De derde dag vroeg opgestaan om mezelf in te schrijven. Dan sturen ze letterlijk de politie op je af! Die controleren dan of je daadwerkelijk woont wat je hebt opgegeven aan adres. Voordat al mijn papieren in orde zijn ben ik een tijdje verder. Maar het schijnt dat ik een makkelijke naam heb en het sneller gaat???
Sommige dingen zijn hier toch echt wel anders. Alleen al in supermarkten zijn bepaalde produkten veel duurder en andere dingen goedkoper....raar!
Aangezien ik niet in Australie zit sneeuwt het waarschijnlijk bij jullie ook?...ja dat dacht ik al...:-)
08 Februari 2007 - 10:17
Mandy:
Hey Chantal,
Ik vind het wel een gave actie dat je een site hebt gemaakt. Vind het leuk om je verhalen te lezen en met de grammatica en taal vind ik het nog wel meevallen, haha!
Ik kom snel een keer naar Gent!!
Veel liefs, Mandy -
08 Februari 2007 - 10:26
Joanne:
Heeeey SJAANBANAAAN!! (die naam had je toch ook kunnen gebruiken!!) Tof dat je een website hebt, ik ga mn best doen je te volgen vanuit Oeganda! Dikke hug! -
08 Februari 2007 - 11:08
Hans:
Ik geloof er niks van, waar zijn de foto's? -
08 Februari 2007 - 11:16
Opa:
Je schreef al over je taal,daar gaatie dan.
ijverheid bestaat niet dat is gewoon ijver,en het is enthousiast, i.p.v.enthausiast.
Flauw hé. Liefs,
1k Blijf je volgen -
08 Februari 2007 - 11:17
Opa:
Je schreef al over je taal,daar gaatie dan.
Flauw hé. Liefs,
1k Blijf je volgen -
08 Februari 2007 - 11:18
Rudie:
he Chantal,
Leuk om je verhalen/ belevenissen op deze manier te kunnen volgen. Ik heb op de site van visitGent gekeken en ik moet zeggen het ziet er goed uit..Gent. Maar het is natuurlijk leuker om het in het echt te zien; hopelijk tot maart! CU! -
08 Februari 2007 - 11:39
Hij:
@opa van chantal
Ok hier komen er nog een paar, omdat ze er om VROEG:
Bijna saai. (zin zonder werkwoord);
zat ik in een appartement in Gent alleen.(zat ik alleen ...);
en laat maar toe wat ik allemaal sjouw (en laat maar toe dat ik vanalles naar binnen sjouw);
"our daily bread'. ("+', dubbele punt of 'genaamd' voor naam mist);
woont wat je hebt opgegeven aan adres (woont op het opgegeven adres);
toch echt wel anders (overbodig logisch);
bepaalde produkten veel duurder en andere dingen goedkoper (zo is 1kg vlees duurder dan 1 toiletrol);
sneeuwt het waarschijnlijk bij jullie ook (als het nu in australie zou sneeuwen, is dat vreemd, maar het zou dan zeker bij ons ook sneeuwen) -
08 Februari 2007 - 11:44
Annej:
Heeey Chantalleke!
Echt heel leuk om zo je verhalen te kunnen lezen hoor en Chantalleke das toch echt super Belgs, dus erg toepasselijk :-).. Heb je ook foto's van je appartement en jou? Veel succces met aclimatiseren (of hoe schrijf je dat?) en het zoeken naar een leuke job!!
X Anne -
08 Februari 2007 - 14:21
Laurens:
leuk om te lezen chantal,
ik mail je nog -
08 Februari 2007 - 22:07
Raymond:
Hey C,
Cool... toch nog contact op deze manier. Ja, die vraag die je had willen stellen? Was die intelligent genoeg om achterwege te laten?
Vaak hier typen want ik wil al je spannende verhalen horen. Enne... organiseer nog een samenkomst party.
Liefs